Blog

Start Module 1: De Boeren Data Kluis

Start Module 1: De Boeren Data Kluis

De leergang Data & Technologie is een proces voor boeren om te leren van andere boeren. De leergang bestaat uit verschillende modules. Module 1 is een algemene module gericht op de vraag of er voor agrarisch ondernemers een of meerdere platforms beschikbaar zijn,...

Lees meer
Aankondiging Leergang Data & Technologie

Aankondiging Leergang Data & Technologie

Deze winter biedt de stichting Boer&Data een leergang data en technologie, voor boeren die aan willen haken bij het werk van een aantal koplopers. De basis wordt gevormd door lopende projecten bij de koplopers. Waar lopen ze tegenaan en hoe gaan ze met obstakels om?

Lees meer
Podcast Van Boheemen

Podcast Van Boheemen

Samen met Agrimedia ontwikkelde de stichting een podcastserie over de waarde van zelf data verzamelen en opslaan als boer - is het efficiƫnt, effectief, wenselijk? Of is het beter om het verzamelen en structureren van gegevens over te laten aan technologie...

Lees meer
Podcast Noordam

Podcast Noordam

Leon Noordam is binnen het samenwerkingsverband NoviFarm verantwoordelijk voor het technische deel van de teelt. In deel drie van de podcastserie vertelt hij over een pilot om trekker- en werktuig data onafhankelijk van fabrikanten te verzamelen en beheren.

Lees meer
Podcast Nijkamp

Podcast Nijkamp

Robert Nijkamp heeft een scharrelpluimvee en melkveebedrijf in Raalte. Hij zoekt naar manieren om te voorspellen wat dieren gaan doen in gezondheid en productie. Om makkelijk en snel bij zijn eigen data te kunnen, heeft Robert gekozen om te investeren in eigen data opslag.

Lees meer
Podcast van den Borne

Podcast van den Borne

Jacob van den Borne is al sinds 2006 bezig met precisielandbouw. Hij heeft zijn bedenkingen bij het zelf beheren en onderhouden van een onafhankelijk dataplatform, maar verder is hij heel uitgesproken: het verkopen van je data is voor jou als boer je nieuwe verdienmodel!

Lees meer

Boerendata in Boerenhanden

Schrijf je in